Stručni portal pomorsko dobro

Maritime Public Domain - Maritime Demesne - 11 godina s vama

SlikaU organizaciji Udruge gradova Republike Hrvatske održan je 2. prosinca 2010. u Opatiji u hotelu Adriatic sastanak Stručne radne skupine za pomorsko dobro kojem je predsjedao Branko Kundih, konzultant za luke i koncesije i autor Studije "Upravljanje pomorskim dobrom i lokalna samouprava".

Na sastanku je raspravljen tekst Nacrta prijedloga ZPDML od 15. lipnja 2010. koji je objavljen na stranicama MMPI. Član Radne skupine, predstavnik Raba, pročelnik Vanja Seršić upoznao je članove s izmjenama zadnjeg Nacrta prijedloga od 10. studenog 2010.

Stručna radna skupina ocjenjuje da je Nacrt prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama dijametralno suprotan od prezentiranih stavova iznesenih u Studiji upravljanje pomorskim dobrom i lokalna samouprava iz 2008. kao i prijedlozima MMPI iznesenih na Plitvicama 31. ožujka 2009. Posebno se to odnosi na upravljanje i gospodarsko korištenje pomorskog dobra općina i gradova.

Zaključci Stručne radne skupine za pomorsko dobro Udruge gradova bit će objavljeni na stranicama Portala.

Ekologija mora

Milvana Arko-PijevacMilvana Arko-Pijevac, dipl. inž. biologije
Ugroženo najvrjednije nacionalno bogatstvo

Gost portala

AutorAutor: Dr. sc. Dario Đerđa, Redoviti profesor, predstojnik Katedre za upravno pravo, Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci
Neka otvorena pitanja na pomorskom dobru

mrvica small

In memoriam
Ante Mrvica
(1952 -2021)

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.