Pomorsko dobro

Javna raspravaMinistarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture organizira javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama. Javna rasprava održat će se 21. siječnja u Rijeci, a ostale javne rasprave održat će se u naredna dva tjedna u Zadru, Splitu i Dubrovniku.

Uvodnu prezentaciju o Nacrtu prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama održat će ministar Dr. Siniša Hajdaš Dončić, a uz njega sa strane Ministarstva u raspravi će sudjelovati zamjenik ministra Zdenko Antešić, pomoćnik ministra za pomorstvo Igor Butorac i načelnica za pomorsko dobro Nina Perko.

Na sudjelovanje u raspravi pozvani su predstavnici Primorsko-goranske i Istarske županije, Grada Rijeke i Grada Pule, predstavnici lokalne samouprave putem Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Udruge općina u Republici Hrvatskoj, saborski zastupnici Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu Istarske i Primorsko-goranske županije, zainteresiranih sektora Hrvatske gospodarske komore, državnih lučkih uprava, Otočnog sabora, poslodavaca i poduzetnika te obrtnika, udruga brodara kao i drugi predstavnici zainteresirane javnosti.

Istaknuta mišljenja

Snježana FrkovićSnježana Frković, dipl.iur., zamjenica Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske
Pomorsko dobro - izazov koji traži mudra rješenja

Gost portala

Tatjana TomaićAutor: Mr. sc. Olga Jelčić, dipl. iur. - Sutkinja Vrhovnog suda Republike Hrvatske u mirovini
Proturječnosti u primjeni zakona u postupku davanja koncesija na pomorskom dobru

U fokusu struke

Gordan StankovicAutor: Prof.dr.sc. Gordan Stanković - Odvjetničko društvo Vukić & Partneri
Stečena prava na pomorskom dobru

HGK

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.