Blagdaske čestitke - Portal Pomorsko dobro

Javna raspravaMinistarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture organizira javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama. Javna rasprava održat će se 21. siječnja u Rijeci, a ostale javne rasprave održat će se u naredna dva tjedna u Zadru, Splitu i Dubrovniku.

Uvodnu prezentaciju o Nacrtu prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama održat će ministar Dr. Siniša Hajdaš Dončić, a uz njega sa strane Ministarstva u raspravi će sudjelovati zamjenik ministra Zdenko Antešić, pomoćnik ministra za pomorstvo Igor Butorac i načelnica za pomorsko dobro Nina Perko.

Na sudjelovanje u raspravi pozvani su predstavnici Primorsko-goranske i Istarske županije, Grada Rijeke i Grada Pule, predstavnici lokalne samouprave putem Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Udruge općina u Republici Hrvatskoj, saborski zastupnici Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu Istarske i Primorsko-goranske županije, zainteresiranih sektora Hrvatske gospodarske komore, državnih lučkih uprava, Otočnog sabora, poslodavaca i poduzetnika te obrtnika, udruga brodara kao i drugi predstavnici zainteresirane javnosti.

Istaknuta mišljenja

Gost portala

Tatjana TomaićAutor: Mr. sc. Olga Jelčić, dipl. iur. - Sutkinja Vrhovnog suda Republike Hrvatske u mirovini
Proturječnosti u primjeni zakona u postupku davanja koncesija na pomorskom dobru

U fokusu struke

Vlado SkorupAutor: dr. sc. Vlado Skorup, sudac, Županijski sud u Rijeci
Gospodarsko iskorištavanje pomorskog dobra bez pravne osnove - struktura problema

Pokrovitelj

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.