Blagdaske čestitke - Portal Pomorsko dobro

Branko KundihBranko Kundih rođen je u 1947. godine U Zagrebu. Nakon završene srednje Pomorske škole u Bakru, Više pomorske škole u Piranu i plovidbenog staža časnika plovidbe, 1975. godine položio je kapetanski ispit i stekao pripadajuće ovlaštenje i zvanje kapetana duge plovidbe. U Ljubljani na Pravnom fakultetu diplomirao je 1981. godine i stekao zvanje diplomirani pravnik.

U Ljubljani je radio u pomorskoj agenciji kao broker na poslovima zaključenja charter ugovora. Niz godina bio je voditelj stručnog Centra za obrazovanje pomoraca u Rijeci i profesor pomorskog prava Pomorske škole u Bakru.

Od 1994. godine bio je član Poglavarstva Primorsko–goranske županije u Rijeci zadužen za pomorstvo, promet i veze. U svojstvu pročelnika Ureda za pomorstvo u Rijeci vodio je prvi postupak donošenja koncesija i granica pomorskog dobra u Republici Hrvatskoj. Predlagač je i zagovornik novog pravnog instituta u hrvatskom koncesijskom pravu poznatog kao koncesijsko odobrenje, kojega je Zastupnički dom Sabora Republike Hrvatske usvojio 1996. godine.

Od 1998. godine direktor je Ekspertnog konzaltinga za pomorsko dobro, luke i koncesije u Rijeci, a od 2005. vlasnik i autor portala pomorsko dobro.

Branko Kundih autor je prve monografije u Republici Hrvatskoj o pomorskom dobru "Pomorsko dobro i granice pomorskog dobra" izdane u Zagrebu, 2000. godine kao i cjelovite monografije "Hrvatsko pomorsko dobro u teoriji i praksi" izdane u Rijeci, 2005. godine. Održao je niz predavanja iz područja pomorskog dobra, luka i koncesija te je bio sudionik većeg broja međunarodnih i domaćih savjetovanja. Objavio je niz stručnih radova iz područja pomorskog dobra.

Branko Kundih autor je Strategije pomorstva u dijelu "pomorsko dobro" u okviru projekta Vlade Republike Hrvatske "Hrvatska u 21. stoljeću", kao i Studije Udruge gradova Republike Hrvatske "Upravljanje pomorskim dobrom i lokalna samouprava" 2008. godine.

Od 2012. god. član je užeg Povjerenstva za izradu teksta Nacrta prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, i član Povjerenstva za nautičke marine i turističke zone za praćenje izrade Prostornog plana Primorsko-goranske županije.

Godine 2017. imenovan je članom Stručnog povjerenstva za raspravu o teksu Nacrta prijedloga zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.

Istaknuta mišljenja

Gost portala

Tatjana TomaićAutor: Mr. sc. Olga Jelčić, dipl. iur. - Sutkinja Vrhovnog suda Republike Hrvatske u mirovini
Proturječnosti u primjeni zakona u postupku davanja koncesija na pomorskom dobru

U fokusu struke

Vlado SkorupAutor: dr. sc. Vlado Skorup, sudac, Županijski sud u Rijeci
Gospodarsko iskorištavanje pomorskog dobra bez pravne osnove - struktura problema

Pokrovitelj

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.