Stručni portal pomorsko dobro

Maritime Public Domain - Maritime Demesne - 10 godina s vama

Tihomir LukovićProf. dr. sc. Tihomir Luković, živio je u Splitu, studirao u Zagrebu, doktorirao na Sveučilištu u Rijeci 1995. na temu "Koncepcija razvoja nautičkog turizma Hrvatske". To je bio prvi doktorat nautičkog turizma u Europi.

Radio je u gospodarstvu deset godina, bio je direktor Splitske luke i Brodogradilišta na Braču, a zatim radio u Odjelu za privredu Općine Split gdje je bio i načelnik odjela. Nakon toga odlazi u poduzetništvo.

Osniva revizorsku tvrtku u Hrvatskoj i BiH, kao i tvrtke sa kojima obavlja usluge ekonomskog inženjeringa. Tijekom rada sa tvrtkama izradio je oko 600 ekonomskih projekata. Početkom 2000. odlazi u London, a zatim u Njemačku. Od 2006. profesor je na Sveučilištu u Dubrovniku, na Ekonomskom i Pomorskom odjelu sveučilišta. Od 2017. radi kao profesor na Visokoj poslovnoj školi ASPIRA.

Autor je 99 znanstvena rada i konferencije kao i 17 udžbenika iz nautičkog turizma i controlling & planning, a sada se 4 knjige prevode na 8 svjetskih jezika.

Kao supervisor radio je za 3 EU projekta.

Sudionik u Domovinskom ratu, uglavnom na moru.

Gost portala

AutoriAutori: prof. dr. sc. Gordan Stanković & doc. dr. sc. Iva Tuhtan Grgić
Ulaganja i pretvorba na pomorskom dobru

Pokrovitelj

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.