Vana Rodin Kružić, dipl.ing.arh.

Vana Rodin Kružić rođena je u Rijeci.

Nakon završene Sušačke gimnazije u Rijeci upisuje Arhitektonski fakultet u Zagrebu, na kojem je diplomirala 2010. godine.

Odmah nakon diplome zapošljava se u Zavodu za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije, gdje 13 godina radi na različitim poslovima prostornog planiranja. U Zavodu je radila na izradi prostornih planova svih razina, izvješća o stanju u prostoru. 2016. godine je bila član stručnog tima u izradi Razvojne strategije Primorsko-goranske županije. Bila je voditelj izrade niza stručno analitičkih podloga na temu brownfield područja, identiteta naselja te ostalih prostorno-planskih stručnih analiza. Za izložbu „Kako čitati prostorni plan“ koja je 2018. godine postavljena na Korzu joj je kao autorici dodijeljena godišnja nagrada Hrvatske komore arhitekata – u kategoriji medalja za konceptualni pothvat. 2022.-2023. godine je bila član Povjerenstva za koncesije na pomorskom dobru u PGŽ, član je Društva arhitekata Rijeka i Hrvatske komore arhitekata.

2024. godine otvara sa kolegicom Sanjom Turk tvrtku PLANOPOLIS d.o.o. za prostorno planiranje i urbanizam. Uglavnom se bavi izradom prostornih planova svih razina, izvješća o stanju u prostoru, stručno analitičkih podloga za potrebe prostornog razvoja i ostalih konzultantskih usluga iz područja planiranja. U fokusu joj je planiranje obalnog područja i mora.

Scroll to Top