Stručni portal pomorsko dobro

Maritime Public Domain - Maritime Demesne - 13 godina s vama

osvrt na zakon

Stručno savjetovanje u Rijeci15. rujna, 2015. u Best Western Hotelu Jadran u Rijeci održano je treće stručno specijalističko savjetovanje na temu "U susret Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama".

Savjetovanje je održano u organizaciji Kundih savjetovanja, portala www.pomorskodobro.com iz Rijeke i 05vizija.net iz Pule, a pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore, Primorsko-goranske županije, Udruge gradova Republike Hrvatske, Hrvatske udruge poslodavaca – Rijeka i Kamping udruženja Hrvatske.

Cilj savjetovanja bio je analizirati i predložiti odgovarajuća rješenja vezana uz tekst novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama koji je upućen u saborsku proceduru.

U ime organizatora svim sudionicima, predavačima i pokroviteljima savjetovanja zahvalio se Branko Kundih čiju prezentaciju vezanu uz morske plaže, sidrišta i privezišta možete preuzeti OVDJE.

Redovna 20. Sjednica Hrvatskog sabora započela je s radom 16. rujna, 2015. Prvo čitanje kao i rasprava o Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama predviđeno je kao 32. točka usvojenog dnevnog reda.

U takvim okolnostima teško da će biti održana rasprava o predloženom zakonskom tekstu, a još manje postoji mogućnost da Zakon bude donesen za mandata ove Vlade.

Nesporna je činjenica da su krucijalni problem pomorskog dobra izuzetno složeni imovinskopravni odnosi koji do danas u Republici Hrvatskoj nisu razriješeni. Čini se da svaka javna vlast tu vruću grotu pomorskog dobra prebacuje na novu vladajuću garnituru.

Program savjetovanja kao i sažetak izlaganja možete preuzeti u privitku.

Program savjetovanja
Sažetak izlaganja

 

Ekologija mora

Autor

Autor: mr. sc. Dario Mamilović, dipl. ing. kem. teh.
Suša kao ekološki ekstrem na pomorskom dobru i mogućnost djelovanja

Gost portala

AutorAutor: Mr.sc. Olga Jelčić, dipl. iur., Sutkinja Vrhovnog suda Republike Hrvatske u mirovini
Evidencija pomorskog dobra u katastru i upis u zemljišnu knjigu

U fokusu struke

Autor

Autor: Kap.d.pl. Branko Kundih dipl. iur.
Određivanje pomorskog dobra ili circulus vitiosus

Danije Frka 200px

otvorena pitanja

Danije Frka 200px

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.