Stručni portal pomorsko dobro

Maritime Public Domain - Maritime Demesne - 13 godina s vama

osvrt na zakon

ImageDana 29. ožujka 2017. g. u Hotelu Jadran**** u Rijeci održano je specijalističko savjetovanje na temu "Praktična pitanja prvostupanjskog upravnog postupka u jedinicama lokalne samouprave".

Savjetovanje je održano u organizaciji Kundih Savjetovanja, portala www.pomorskodobro.com iz Rijeke i 05vizija.net iz Pule, a pod pokroviteljstvom Udruge gradova Republike Hrvatske.

Cjeloviti program Savjetovanja možete preuzeti ovdje >>

Cilj savjetovanja bio je analizirati pitanja sa kojima se svakodnevno susreću službenici jedinica lokalne samouprave prilikom odlučivanja o pravima i obvezama građana, a koja izviru iz Zakona o općem upravnom postupku. Ovo savjetovanje ima iznimnu važnost za predstavnike i sudionike jedinica lokalne samouprave i kada se radi o postupku davanja koncesija na pomorskom dobru obzirom da je odluka o davanju koncesije upravni akt.

U ime organizatora svim učesnicima Savjetovanja obratio se i zahvalio na dolasku Branko Kundih, vlasnik i urednik portala Pomorsko dobro.

Gost predavač Savjetovanja, prof.dr.sc. Dario Đerđa, predstojnik Katedre za upravno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, u svojem je opsežnom predavanju detaljno analizirao pokretanje upravnog postupka, pretpostavke za njegovo vođenje kao i način donošenja odluka. Sudionicima savjetovanja detaljno je objasnio kako osigurati zakonitost u radu i rješavanju upravnih stvari te kako strankama u postupku osigurati prava koja po samom zakonu imaju.

Također prof. Đerđa je sudionicima Savjetovanja objasnio kako se utvrđuju mjerodavni propisi prilikom odlučivanja u upravnim stvarima, a na kraju se kritički osvrnuo na neka zakonska rješenja koja bi u budućnosti mogla doživjeti određene promjene.

Sudionici Savjetovanja na kraju su za gosta predavača imali brojna pitanja i nedoumice sa kojima se susreću u svakodnevnom radu, a pojedina pitanja bila su vezana i uz pomorsko dobro i postupak davanja koncesija.

Sažetak izlaganja prof. Đerđe možete preuzeti OVDJE >>

otvorena pitanja

Gost portala

Autor

Autor: Prof. dr.sc. Tihomir Luković, ASPIRA - Visoka poslovna škola za menadžment i turizam, Split/Zagreb
Hrvatske marine i goodwill

U fokusu struke

Danije Frka 200px

Danije Frka 200px

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.